Vybíráme pro Vás kávy, které jsou vhodné pro automatické kávovary s mlýnkem.
Důležitým faktozem je i kvalita kávy a to nejen pro její aroma, ale pro její zpracování (strojově sklizené kávy obsahují nečistoty například větvičky,...)
Proces pražení je také nesmírně důležitý, kdy je lepší pomalejší pražení při nižších teplotách - odstraňuje mastnoty a zachová aroma.
Kávu, kterou naleznete v naší nabídce pečlivě vybíráme a rušíme za její kvalitu.
Chuť kávy je individuální, proto necháme na Vás a na Vašich chuťových buňkách, kterou kávu si vyberete a oblíbíte. Žádná volba není špatná, ale nejlepší je ta, kterou si oblíbíte.
100% Arabica
Vhodná na přípravu espressa i mléčných specialit
Původ: Střední Amerika
Silná chuť kávy s vynikajícím aroma. Kořeněná chuť s koncem jemně nakyslým.
70% Arabica / 30% Robusta
Vhodná na přípravu čistého espressa
Původ: Střední Amerika
Kombinace silného aroma s ovocnými tóny typickými pro espresso připravované v Itálii, bez známek hořkosti.
80% Arabica / 20% Robusta
Vhodná pro přípravu černé kávy
Původ: Střední a Jižní Amerika
U této kávy dominuje jemná oříšková chuť s velmi nízkou ovocitostí a přiměřenou hořkostí.
50% Arabica / 50% Robusta
Vhodná pro přípravu černé kávy i kávy s mlékem
Původ: Východní Amerika
Velmi silná chuť a aroma v kombinace s hořkostí vytváří velmi neutrální požitek pro chuťové pohárky.
100% Arabica
Vhodná na připravu espressa a černé kávy
Původ: Itálie
Velmi silná káva s vyšším obsahem kofeinu. Plná a intenzivní nezaměnitelná chuť italské kávy. Lehce nasládlější a výbornou pěnou
60% Arabica / 40% Robusta
Vhodná na přípravu mléčných specialit
Původ: Itálie
Pro milovníky krémové kávy s intenzivní chutí a kořeněnými tóny. Robusta s přijemným čokoládovým nádechem a intenzivním aroma
75% Arabica / 35% Robusta
Vhodná pro přípravu specialit s mléčnou pěnou
Původ: Brazílie
Nasládlejsí chuť, která vynikne zejména při přípravě kávy s mlékem. Aroma připomínající čokoládu a nuance oříšků.
60% Arabica / 40% Robusta
Vhodná na přípravu espressa i mléčných specialit
Původ: Brazílie, Indie
Arabika zajišťuje v kávě ovocné aroma s tóny hořké čokoláda a robusta plní roli síly kávy, krémy a potlačuje veškerou aciditu (kyselost) kávy. Chuť je tak čistá bez kyselosti